Organizator:

O konferenciji

Sajmovi Ambienta, ArhiBau.hr,  Art Zagreb, Hotel & Gastroteh i festival Zagreb Design Week po prvi će se puta održati svi na istom mjestu i u isto vrijeme – od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu. Sinergijski efekt zajedničkog nastupa tijekom 6 dana u 7 paviljona i na ukupnoj površini od 18.000 kvadrata omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu i u isto vrijeme saznaju sve novosti s područja arhitekture, graditeljstva, namještaja i unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti i to uz jednu jedinstvenu ulaznicu.

ArhiBau.hr  je jedan od najvećih sajmova kulture građenja i održivog razvoja u regiji na kojem izlažu vodeći proizvođači i dobavljači opreme, materijala i rješenja u arhitekturi i graditeljstvu, zajedno s pratećom konferencijom u organizaciji Društva arhitekata Zagreba. Ovogodišnja tema ArhiBau.hr je „Prostor budućnosti / Budućnost prostora“.

Dvodnevni program konferencije (28. - 29.9.) okupit će arhitekte, urbaniste, građevinare i druge stručnjake koji su zainteresirani za istraživanje budućnosti životnih prostora i uloge koju će arhitektura imati u oblikovanju našeg svijeta. Konferencija postavlja pitanje kako će se prostori razvijati kako bi zadovoljili potrebe dinamičnog i promjenjivog svijeta te koje se strategije u arhitekturi, urbanizmu, prostornom planiranju, dizajnu i građenju mogu primijeniti za oblikovanje održivih, funkcionalnih i otpornijih prostora.
Teme i radovi u sklopu konferencija mogu biti izlagani u vidu usmene ili online prezentacije (u trajanju 7 - 15 min) ili u formi plakata. Programski odbor evaluirat će teme i javiti Vam se povratno.
 
Prijave tema i sažetaka otvorene su do 10.07.2023.
Informacija putem maila  o prihvaćanju teme do 17.07.2023. 
Rok za predaju finalne pwp prezentacije: 31.08.2023.


POVEZNICA NA ONLINE FORMULAR ZA PRIJAVU
 

PROGRAMSKI ODBOR STRUČNE KONFERENCIJE:
Tihomil Matković, dr.sc. Zrinka Barišić Marenić , dr.sc. Dražen Arbutina, Tea Helman Jukić, Ervin Mihelj, Ivan Križić

Na vrh