Organizator:

ArhiBau.hr PODCAST: Mirjana Čagalj

U sklopu najava za predstojeći Arhibau.hr 2022., razgovarali smo s Mirjanom Čagalj - savjetnicom predsjednika Hrvatske gospodarske komore za graditeljstvo i promet. U sklopu Arhibau-a, Mirjana Čagalj bit će voditeljica tematske sekcije "Graditeljstvo" i moderatorica okruglog stola na temu "Recentni trenutak u graditeljstvu Europe i Hrvatske". Poslušajte razgovor!

 

ArhiBau.hr PODCAST: Rajka Bunjevac

U drugom ArhiBau.hr podcastu razgovarali smo s Rajkom Bunjevac - predsjednicom Hrvatske komore arhitekata. Na ovogodišnjem sajmu i konferenciji Arhibau.hr, Rajka Bunjevac sudjelovat će kao govornik na okruglom stolu pod nazivom "Vrijednosti kuture građenja u NeB-u" u sklopu programske sekcije "Okviri kulture građenja u 21. stoljeću". Poslušajte razgovor!

 

Arhibau.hr 2022 PODCAST: Bojan Baletić

U trećoj epizodi podcasta razgovarali smo s Bojanom Baletićem – dekanom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Na ovogodišnjem sajmu i konferenciji Arhibau.hr, Bojan Baletić je član programskog odbora stručne konferencije, a sudjelovat će kao govornik na okruglom stolu pod nazivom „Novi europski Bauhaus i multidisciplinarne suradnje“. S Baletićem smo razgovarali o primjeni računala u arhitekturi, BIM-u, NeB-u, arhitektonskom obrazovanju, aktualnom preseljenju fakulteta na novu lokaciju i drugim temama. Poslušajte razgovor!

 

Arhibau.hr 2022 PODCAST: akademik Velimir Neidhardt

U četvrtom podcastu razgovarali smo s akademikom Velimirom Neidhardtom – arhitektom i predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Na ovogodišnjem sajmu i konferenciji ArhiBau.hr, HAZU je službeni suorganizator znanstvene konferencije, a Velimir Neidhardt obratit će nam se uvodnim govorom prilikom svečanog otvorenja. Također, u sklopu ArhiBau-a imat ćete priliku razgledati izložbu Andrije Mutnjakovića „Kinetička arhitektura“ u organizaciji HAZU. S Neidhardtom smo razgovarali o filozofskom odnosu znanosti i umjetnosti u vremenu krize, inicijativi Novog europskog Bauhausa, problematici cjelovite post-potresne obnove i drugim temama. Poslušajte razgovor!

Na vrh